
Egy újabb kis falusi romantika Budapesten. Ezt a szüleimmel követjük el minden évben télen az 51nm-es panelházakkal körbeölelt kis kertvárosi társasház 2.emeletén. Egyszerre érdemesebb nagyobb mennyiséget elkészíteni, mert a rengeteg mosogatás, a lakásba megtelepedő paprikás, fokhagymás nyers húsillat elég egyszer egy évben.
Hozzávalók:
Kellékek:
Nagy tál(ak) -megkeverni a kolbászhúst
Kolbásztöltő
Spárga- ha a műbél kerül sorra
Tű cérnára kötve, kis gombbal. ( El ne nyelje a nagy kavarodásban valamelyik kolbász)
Mi a következő receptet használjuk:
10 kg kolbászhús
1,5 kg zsírszalonna
35 dkg édes pirospaprika
5 dkg csípős paprika
5 dkg egész kömény
5 fej fokhagyma
20 dkg só
2 dkg bors
20 m tisztított bél
10m műbél vésztartaléknak
Az előre kimért és összekevert fűszereket és a fokhagymát apránként hozzáadjuk a darált húsos, zsírszalonnás elegyhez. Jól összedolgozzuk és a kolbásztöltő közreműködésével a megtisztított átmosott belekbe töltjük. Ha a kolbászban kis levegőbuborékokat találunk, tűvel ki kell pukkasztani.
Füstölés előtt 3 napig hidegen kell szikkasztani. A füstölde Budaörsön található, ahol a füstös Frigyes bácsi, aki mellesleg a helyi sramlizenekar lelkes pozanosa, 48 órán át gondoskodik az odavitt húsokról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése