2011. június 23., csütörtök

Kolbászok


Egy újabb kis falusi romantika Budapesten. Ezt a szüleimmel követjük el minden évben télen az 51nm-es panelházakkal körbeölelt kis kertvárosi társasház 2.emeletén. Egyszerre érdemesebb nagyobb mennyiséget elkészíteni, mert a rengeteg mosogatás, a lakásba megtelepedő paprikás, fokhagymás nyers húsillat elég egyszer egy évben.


Hozzávalók:

Kellékek:

Nagy tál(ak) -megkeverni a kolbászhúst

Kolbásztöltő

Spárga- ha a műbél kerül sorra

Tű cérnára kötve, kis gombbal. ( El ne nyelje a nagy kavarodásban valamelyik kolbász)


Mi a következő receptet használjuk:


10 kg kolbászhús

1,5 kg zsírszalonna

35 dkg édes pirospaprika

5 dkg csípős paprika

5 dkg egész kömény

5 fej fokhagyma

20 dkg só

2 dkg bors


20 m tisztított bél

10m műbél vésztartaléknak


Az előre kimért és összekevert fűszereket és a fokhagymát apránként hozzáadjuk a darált húsos, zsírszalonnás elegyhez. Jól összedolgozzuk és a kolbásztöltő közreműködésével a megtisztított átmosott belekbe töltjük. Ha a kolbászban kis levegőbuborékokat találunk, tűvel ki kell pukkasztani.

Füstölés előtt 3 napig hidegen kell szikkasztani. A füstölde Budaörsön található, ahol a füstös Frigyes bácsi, aki mellesleg a helyi sramlizenekar lelkes pozanosa, 48 órán át gondoskodik az odavitt húsokról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

archívum