2012. április 2., hétfő

Padlizsánkrém, az eddigi legfinomabb


Be kell látnom, a padlizsánkrém nem a legfotogénebb étel, amit valaha készítettem, de ez most annyira finomra sikerült, hogy meg kell osztanom.

Hozzávalók:

2db kisebb padlizsán
7db szárított paradicsom, ha van olajos, ha nincs akkor egy kis forró vízben felfrissített
0,5 dl olaj a szárított paradicsomról, ha nincs akkor olívaolaj
5 szál medvehagyma, vagy újhagyma + 1 kisebb gerezd fokhagyma
2 szál petrezselyem
só, bors

A megmosott padlizsánokat megszurkáltam villával és egészben megsütöttem egy serpenyőben. Utána 1 órán keresztül szellőzött és füstmentesült a lakás, de megérte. A kész padlizsánokat a száruknál megfogtam, megemeltem és egy kanál segítségével kikapartam belőle a húsát. Fakéssel felaprítottam és az olajjal krémesre kevertem. Nem kell szuper simára, mindenkinek úgy, ahogy jobban csúszik.Ezután hozzáadtam az apróra vágott szárított paradicsomot, medvehagymát és petrezselymet. Sóztam, borsoztam és ennyi. Érdemes egy-két nappal előbb elkészíteni, és lefedve a hűtőben érni hagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

archívum