2012. május 11., péntek

Korea és kóla


A koreai kulturális központ főzőtanfolyamot indított magyar és angol nyelven. Az első körre későn jelentkeztem, de a másodikra bekerültem. Kellemes környezet, remek tankonyha, szigorú, precíz, de kedves kurzus vezető, Catalina, finom alapanyagok és ételek, no meg kóla a főzéshez. (Ami egészségesebb, mint ha olajjal készítenénk el a wokkos finomságot) Hmmm, erre azért felhúztam a szemöldököm, de ha így, hát így.

A foglalkozás menete, először átbeszéljük a receptet, megmutatja, hogyan is készül, majd a kiosztott, kimért alapanyagokból a pár főből álló csoportok elkészítik a saját ételüket. A végén megkóstoltuk egymás bulgogiát és mindegyik eltért ízében, állagában. (és nem csak azon múlt, h a szószba húspuhítás céljából körtelé vagy ananászlé került.) Izgi.

Az első foglalkozáson bulgogit készítettünk salátával.

Aki el tud szabadulni napközben egy kis főzőcskére, ne hagyja ki. Mindenképp megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

archívum